BY-TRÆER MED PAULOWNIA

Bytræer med paulownia skaber sunde bymiljøer med skygge og svale stunder i en varm sommer. Og bliver træerne for store til den valgte placering, så kan de fældes på stedet, og vil så vokse op igen næste sommer, og allerede blive op til 7 meter høje første år efter fældning.

Dette er en luksus, som den berømte byplan-arkitekt Georges Haussmann benyttede sig af, da han lavede strategien over Paris’ boulevarder. For det er netop Paulownia træer, der præger disse fantastiske gader i dagens Paris.

Målinger over og under de parisiske træer viser at temperaturen over træerne på en varm sommerdag kan være 45 grader C, mens den under træerne kan være helt ned til 30 grader C.

At Paulownia så samtidig sluger en enorm mængde CO2 er et plus, som Kinas præsident Xi har taget til sig, og den kinesiske vejtjeneste er derfor blevet pålagt at plante 30 meter brede bræmmer langs alle motorveje, så bilernes udstødning forurener mindst muligt.

Paulownia er saltbestandige og tåler tungmetaller og petroforbindelser, og bliver flere steder brugt som en effektiv metode på “passiv rensning” af kontaminerede jorder og grunde. For når træet er ca 15 år gammelt, så fælder man bare træet og kan på denne måde fjerne de optagne giftstoffer. Træerne gror jo op igen og man kan fortsætte på denne måde i mere end 70 år. Dette kan et almindeligt træ ikke præstere.

Paulownia Aps kan levere hele træer fra 1-3 meters højde, men bestil venligst i rigtig god tid og gerne år forud for plantning. Disse træer når i løbet af få år en højde på 10-15 meter. Færdige paulownia træer er en økonomisk billig måde hurtigt at ændre bybilledet i positiv retning. og vore hybride paulownia er ikke invasive, for frøene kan simpelthen ikke spire.